Пароконвектомат unox инструкция по применению на русском языке

Инструкциями к такой сложной технике, как пароконвектомат, ни в коем случае нельзя пренебрегать — это чревато не только аннулированием гарантии, но и травматизмом обслуживающего персонала. Профессиональная пароконвекционная печь при неосторожном обращении может стать причиной ожогов горячим воздухом, раскаленными металлическими частями внутри рабочей камеры, обваривания паром и т.д. Для предотвращения таких неприятных ситуаций каждый, кто имеет отношение к печи, должен четко знать, что ему можно делать и как именно, а что категорически запрещается.

Важно! Unox не выпускает инструкции на отдельные модели. Все инструкции даются на линейки печей. Так что если вам нужно руководство на отдельный пароконвектомат — сначала определите к какой линейке (их же называют сериями) он относится, это может быть ChefTop, например, или Miss. Все названия серий перечислены на нашем сайте в левом вертикальном меню. После того, как вы определите серию, вы сможете сориентироваться в списке ссылок на инструкции (см. ниже) и скачать нужную. Собственно это и будет то, что вы искали.

  • Инструкция на ChefTop (XVC) и BakerTop (XBC) — первая часть — СКАЧАТЬ
  • Инструкция на ChefTop (XVC) и BakerTop (XBC) — вторая часть — СКАЧАТЬ
  • Инструкция на ChefLux (XV) и BakerLux (XB) — СКАЧАТЬ
  • Инструкция на Miss (XFT) — СКАЧАТЬ
  • Инструкция на расстоечные шкафы XL 413 и XL 415 — СКАЧАТЬ
  • Инструкция на умягчители DVA 12 — СКАЧАТЬ

Как правило, инструкции для удобства пользователей делятся на несколько частей — употребляемые обозначения, требования безопасности, установка и монтаж, рекомендации для повара (также известные как «инструкция по применению»), советы по уходу за аппаратом, коды ошибок, возможные причины неполадок и их исправление, правила хранения и утилизации оборудования. К сожалению, предлагаемый производителями перевод часто бывает не совсем корректным, но это компенсируется обилием картинок и фотографий. Кроме того, найти инструкции на официальном сайте довольно сложно и это требует регистрации.
Нам часто задают вопрос, где можно ознакомиться с инструкцией по тб (технике безопасности) при работе с печами Unox. Как таковая она отсутствует, но основные рекомендации есть в руководствах по эксплуатации выше.

В российской практике часто встречается словосочетание «паспорт оборудования» и в связи с этим возникает вопрос, соответствует ли ему прилагаемая к пароконвекционной печи инструкция. Чаще всего ответ приходится давать отрицательный — за рубежом под паспортом оборудования понимают техническую спецификацию на тот или иной аппарат, и это совсем другой документ, служащий другим целям — прежде всего она нужна технологам-проектировщикам и сотрудникам сервисных служб. В отличие от инструкции, в технической спецификации даются размеры аппарата, указывается расположение точек подключения энергоносителей, подвода воды и вывода конденсата в канализацию а пара и продуктов горения — в вентиляцию, приводятся сводные таблицы по типам газа и т.д. Они не прилагаются к оборудованию и запрашиваются отдельно; на нашем сайте вы можете скачать их со страниц отдельных моделей.

Вполне очевидно, что создание отдельных инструкций на каждую модель большого ассортимента пароконвекционных печей нерационально. Именно поэтому, как правило, каждый отдельный документ охватывает одну или несколько линеек схожих по функционалу устройств. В заголовок обычно выносятся названия этих линеек или же в нём просто перечисляются модели, к которым они относятся. Различия между отдельными моделями (например, работа с панелями управления разного типа) описываются отдельными блоками, информация же общего характера распространяется на все аппараты.

На чтение 6 мин.

Пароконвектомат – профессиональная техника, которая используется на кухнях предприятий общественного питания любых масштабов и видов деятельности. Он способен заменить собой сразу несколько агрегатов (хлебопечку, фритюрницу, варочный котел, пароварку и пр.).

На рынке представлено оборудование разных производителей. Среди них очень популярными является техника марки Unox. Среди пароконвектоматов, выпущенных этой фирмой, может подобрать себе оптимальный практически любое заведение.

Кроме того, эта фирма использует ряд собственных изобретений, чтобы придать своей технике уникальность, долговечность и простоту в использовании.

Содержание

  1. Техника марки Унокс
  2. Для чего используется?
  3. Сравнение с другими производителями
  4. Инструкция по эксплуатации

Техника марки Унокс

Кухонные пароконвектоматы Unox. Инструкция по эксплуатации: как использовать?Производитель Unox (Италия) занимается выпуском пароконвектоматов с 1990 года. Клиентами фирмы являются предприятия общественного питания из многих стран. Оборудование очень популярно по ряду причин:

Получить каталог кухонного оборудования

  • при сравнительно небольшом расходе электроэнергии они высокопроизводительны;
  • надежность изделий;
  • многофункциональность;
  • простота в использовании и обслуживании.

Оборудование высокотехнологично. При этом каждая линейка имеет свои уникальные особенности, которые были запатентованы:

  • «AIR Maxi»: оптимальное распределение горячего воздуха в готовочной камере.
  • «STEAM Maxi»: высокая производительность, обработка паром даже при низких температурах.
  • «DRY Maxi»: быстрая сушка готовочной камеры, что позволяет получать блюда с уникальной консистенцией и вкусом.
  • «MULTI Time»: камеру можно дозагрузить в любое время, при этом время приготовления пищи будет пересчитано автоматически.
  • «ADAPTIVE Clima»: уровень влажности контролируется на высочайшем уровне.
  • «Protek SAFE»: автоматическая оптимизация расхода электроэнергии и воды.
  • «Rotor KLEAN»: специальная программа для очистки аппарата.

Справка. У пароконвектоматов этого производителя есть много режимов, а процесс приготовления можно контролировать как визуально, так и по датчикам, внедряемых в блюдо.

Все устройства Unox оборудованы специальной системой сброса пара, которая срабатывает во время открытия дверцы. Кроме того, стекло на передней панели не будет нагреваться более чем до 40°С, что защищает пользователей от ожогов.

Есть модели, работающие от природного газа. Стоимость их выше, но в результате пользователь получает неплохую экономию.

Для чего используется?

Кухонные пароконвектоматы Unox. Инструкция по эксплуатации: как использовать?Пароконвектоматы Unox – это бюджетные модели. По этой причине основные места их использования – небольшие рестораны, столовые, кафе. Тем не менее, фирма выпускает и более вместительные модели (до 20 уровней), которые найдут применение в столовых крупных организаций. Каждая линейка имеет свое назначение:

Получить каталог кухонного оборудования

  • Аппараты серии BakerTop и ChefTop могут быть использованы для приготовления большого ассортимента блюд либо специализируются на кондитерских изделиях и выпечке. Последние могут найти применение в небольших специализированных кафе.
  • BakerLux/ChefLux в силу ограниченных возможностей настройки и управления подойдут небольшим недорогим заведениям.
  • Micro, Miss активно используются для выпечки хлеба. Их покупают небольшие хлебные отделы крупных магазинов, владельцы уличных киосков.

Важно. Поскольку Unox выпускает разнообразное оборудование, то подобрать себе нужный агрегат сможет любое заведение – от небольших магазинчиков и киосков до крупных предприятий общественного питания.

Сравнение с другими производителями

Поскольку на рынке представлено большое количество пароконвектоматов разной ценовой категории, с различными характеристиками и возможностями, при выборе нередко возникают затруднения. Сравним некоторые модели аппаратов Unox с продукцией других производителей. Рассмотрим наиболее популярные марки:

  • Unox.
  • Apach.
  • Rational.
  • Fagor.

Кухонные пароконвектоматы Unox. Инструкция по эксплуатации: как использовать?Сравним их по ряду параметров.

  1. Ценовая категория. Fagor и Rational позиционируются как аппараты премиум класса, тогда как Apach и Unox – это бюджетные модели.
  2. Функциональность. Все марки оборудования делят функции на базовые и дополнительные. В базовые входят жарка, выпечка, варка на пару. Более дорогие модели имеют дополнительные функции. Управление компьютеризированное. Здесь следует отметить дорогие модели Rational: у них самое совершенное управление, которым оснащены практически все линейки. Поэтому эту фирму предпочитают дорогие рестораны.
  3. Особенности. Unox и Apach имеют инжекторный впрыск, а Rational – бойлерный. В первом случае продукт насыщается влагой больше, во втором пар легче, продукт получается деликатнее.
  4. Панель управления. Изделия Fagor оборудованы цифровой панелью, остальные марки выпускают аппараты как с цифровой, так и с механической.
  5. Производство. Сборка выполняется производителем полностью: Apach и Unox – Италия, Rational – Германия, Fagor – Испания.

Несомненно, ресторанам премиум-класса больше подойдет техника Rational. У нее много дополнительных функций, даже есть возможность подключаться к аппарату удаленно. Остальные три производителя предлагают оборудование несколько проще, хотя можно выбрать и более дорогие и современные модели.

Внимание. Учитывая, что компания Unox за последнее время выпустила много новых моделей, а также запатентовала уникальные функции, то можно смело делать выбор в ее пользу.

Инструкция по эксплуатации

Кухонные пароконвектоматы Unox. Инструкция по эксплуатации: как использовать?Чтобы знать, как использовать технику, например, серии BakerTop и ChefTop, как включить, мыть и чистить, следует соблюдать определенные правила, прописанные в инструкции по эксплуатации:

  1. Его нельзя устанавливать слишком близко к другим агрегатам или к стенам. Необходимо оставлять зазор как минимум 10 см.
  2. Пароконвектомат запрещается устанавливать в нишу.
  3. Нельзя располагать его рядом с другим тепловым оборудованием, поскольку пароконвектомат может перегреться и быстро выйти и строя.
  4. Оборудование можно устанавливать в помещениях с максимальной влажностью 70%.
  5. Несмотря на то, что некоторые модели имеют встроенную вытяжную систему, лучше оборудовать свой аппарат вытяжным зонтом, поскольку при открытии дверцы из нее выходит горячий воздух и пар.
  6. Не следует перегружать камеру. В таком случае блюда будут готовиться дольше, а их вкусовые качества ухудшатся.
  7. При приготовлении пищи дверца должна быть плотно закрыта. В противном случае уплотняющая прокладка может прогореть. Также нарушается технология приготовления блюд. Если во время процесса требуется открыть дверцу, то это должно быть кратковременно.
  8. При первом использовании аппарата камеру нужно помыть.

    Важно. Чтобы почистить пароконвектомат от заводской смазки, около часа он должен работать вхолостую.

  9. При использовании функции гриля или жарки обязательно внизу располагать поддон для сбора жира.

Кухонные пароконвектоматы Unox. Инструкция по эксплуатации: как использовать?Найти инструкцию по применению на любую модель пароконвектомата Unox на русском языке можно на сайте официальных дилеров. Следует знать, что компания не снабжает инструкциями каждую модель, она делает их для линеек.

Итальянские пароконвектоматы Unox считаются бюджетными моделями. Однако они имеют много дополнительных функций, которые позволяют использовать их в заведениях общественного питания премиум-класса.

Учитывая, что компания запатентовала несколько уникальных функций, используемых в своих приборах, пароконвектоматы этой марки будут удачным приобретением для многих предприятий, начиная от небольших кафе до столовых крупных организаций и дорогих ресторанов.

Получить каталог кухонного оборудования

  • Contents

  • Table of Contents

  • Bookmarks

Related Manuals for Unox XVC

Summary of Contents for Unox XVC

  • Page 1
    Instruction manual ENGLISH XVC-XBC BakerTop 596622 — 596632 — 596642 ChefTop 596505 — 596510 — 596511 — 596512 596522 — 596523 — 596523 — 596525 596532 — 596535 596542 — 596543 — 596548 Italiano…
  • Page 2
    INTRODUCTION ___________________________________3 FORWARD _______________________________________4 PICTOGRAM DESCRIPTION _________________________4 SAFETY REGULATIONS _____________________________5 INSTRUCTIONS FOR THE INSTALLER ________________8 INSTRUCTIONS FOR THE USER _____________________44 The company reserves the right to apply improvement modifications to appliances and accessories at any time without advance notice. English…
  • Page 3: Introduction

    We thank you for having purchased an oven / complementary accessory from the ChefTop™/BakerTop™ line. ChefTop™/BakerTop™ ovens are the climax of Unox research and guarantee minimum occupation of space with superlative performance while offering outstanding cooking management at any condition of use and load.

  • Page 4: Forward

    Forward This manual shows the installation and use of the ChefTop™ e BakerTop™line of ovens. ChefTop™ ovens and their accessories allow complete COOKING SOLUTIONS using MAXI.Link technology dedicated to superb cuisine, such as: oven plus , oven plus SlowTop temperature maintainer and com- bination of two or more ovens.

  • Page 5: Safety Regulations

    — that the type of gas available corresponds to the type indicated on the appliance; — that the gas pipe diameters meet the required measurements; — that components — not supplied by UNOX — used for installation comply with the regulations in force of the country of use;…

  • Page 6
    ( ) and contact a UNOX authorized customer assistance ser- ONLY FOR GAS OVENS vice. Do not attempt to independently repair the appliance. Request UNOX original spare parts for any repairs necessary. performed yearly by an authorised customer assistance service.
  • Page 7
    RISK OR ELECTRICAL SHOCK by UNOX. ONLY FOR GAS OVENS cated on the top portion of the oven. — kept free of any obstructions — risk of fire!
  • Page 8: Table Of Contents

    Appliance distances ________________________________________________________________________17 Positioning — COUNTERTOP OVENS _________________________________________________________18 Positioning: Floor or wheeled-bases _______________________________________________________18 Positioning: substructures ________________________________________________________________19 ________________________________________19 Anchoring to UNOX substructures ________________________________________________________19 __________________________________________________21 Positioning — FREE-STANDING OVENS WITH/WITHOUT TROLLEY _______________________________22 Levelling the appliance ___________________________________________________________________22 Adjustments _____________________________________________________________________________24 Door closure adjustment ___________________________________________________________________24…

  • Page 9: Unpacking

    “Forward” at page 4 . Unpacking Check the package at reception for any visible damage. If damage is found, promptly contact UNOX and DO NOT install the appliance. Before transporting the appliance to its installa- People necessary for installation: tion point, make sure that: — it easily passes through doorways;…

  • Page 10
    Follow the instructions in the figure and conserve several screws and plastic supports for the next installation; the screws that fasten the plastic supports to the wooden pallet can be dis- posed of. METAL METAL English…
  • Page 11
    UNOX has followed the NON-STEP Efforts philosophy for years to increase the environmental computability of its products to reduce energy consumption and wastes. UNOX wishes to protect the environment and invites the consumer to dispose of waste in recycling bins. NYLON…
  • Page 12: Removing The Protective Film And Silicone Cap

    Removing the protective film and silicone cap Slowly detach the protective films from the appliance: clean any glue residue with appropriate solvents with- out using tools, abrasive detergents or acids that could ruin the surfaces. The removed film, given its potential danger, must be kept out of reach of children and animals;…

  • Page 13
    28-30 mbar 3B/P G30 /G31 37 mbar 3B/P G30 /G31 50 mbar Methane G20,G25,G25.1 Contact UNOX if any pieces are missing. Different auxiliary instruments are available as professional completion of the BakerTop™and ChefTop™ ranges: contact UNOX for additional information. English…
  • Page 14: Getting Started

    Getting started FREE-STANDING TROLLEY OVENS English…

  • Page 15: Positioning

    869x1206x1857 XVC 105E 750x782x498 XVC 2005EP 860x1135x1217 XVC 105EP 750x782x498 XVC 1205EP 860x1135x897 XVC 205E 574x773x632 XVC 1005EP — EPL 866x972x1866 XVC 055E 574x762x498 XVC 905EP — EPL 866x972x1866 XVC 4015EG — GL 869X1206X2072 XVC 705E 750x773x1042 XVC 1215EG 860x1135x1105…

  • Page 16
    with the regulations on system and work safety of the country of use. The figure gives indicative connection measurements: — electrical connection — plumbing 10 cm 10 cm 10 cm 10 cm 10 cm 10 cm 45 cm 45 cm English…
  • Page 17: Appliance Distances

    ChefTop BakerTop ™ ™ Appliance distances Position the appliance respecting the distances in the figure and so that the back wall is easily accessible for appliance connections and maintenance. Do not install the appliance near easily inflammable or heat sensitive materials, walls or furniture.

  • Page 18: Positioning — Countertop Ovens

    DO NOT position the appliances on the floor directly but remove the plastic feet from the appliance and as- semble the steel support feet H.140 mm. UNOX. For detailed information on assembling the support feet Kit read the instructions on the kit packaging.

  • Page 19: Positioning: Substructures

    ™ Positioning: substructures Before anchoring on a UNOX substructure or on one of your own, always check that the substructure is perfectly flat using a spirit or digital level. If otherwise, the UNOX substructure can be levelled by acting on the feet, making sure to avoid completely unscrewing them.

  • Page 20
    Anchoring on UNOX substructures (UNOX — high open stand) English…
  • Page 21
    ™ ™ Positioning: appliance stacking (Maxi.LINK) Use UNOX’s oven stacking kit when stacking several units. It maintains the proper distance between appliances and simplifies electrical, plumbing and exhaust connections. Follow the instructions on the oven stacking kit for kit assembly.
  • Page 22: Positioning — Free-Standing Ovens With/Without Trolley

    Positioning — FREE-STANDING OVENS WITH/WITHOUT TROLLEY Ovens of this type must exclusively be set on floors that meet the following requirements: — be flame and heat resistant; — be perfectly level; — have a flat and even surface; — are able to support the appliance weight at full load without undergoing deformation or structural failure. Levelling the appliance Make sure that the length of the oven cavity diagonals are the same;…

  • Page 23
    ChefTop BakerTop ™ ™ screws not supplied 12 1 only for free-standing trolley ovens If the floor is not perfectly flush, a loading ramp with a maximum incline of 4° may be used to simplify trolley loading. The maximum floor incline allowed is 2°. If floor incline exceeds this value, hot liquids may spill from the trays during loading/extrac- tion and cause burns.
  • Page 24: Adjustments

    Adjustments Door closure adjustment After positioning the oven, proceed as follows if the door handle fails to close in the correct upright position: check that the appliance is flush by using a spirit or digital level; if the appliance is level, adjust the closure latch as shown in the following figures. If the problem persists, repeat this procedure, loosening the latch fixing screws further.

  • Page 25
    ChefTop BakerTop ™ ™ English…
  • Page 26: Electrical Connection

    UNOX. Failure to comply with these regulations may cause damage and inju- ries, invalidates the guarantee and relieves UNOX of all liabilities.

  • Page 27: Checks

    Replacing the power supply cable The cable must be replaced by UNOX or by its technical assistance service, and in all cases by a person with similar qualification in order to avoid possible risks.

  • Page 28: Gas Connection

    UNOX. Failure to comply with these regulations may cause damage and inju- ries, invalidates the guarantee and relieves UNOX of all liabilities.

  • Page 29
    ChefTop BakerTop ™ ™ Table C Ø INIJECTOR BUSHING B DIS- MODELS [1/100 mm] TANCE column A column B column C G20, G25, G25.1 H = 39mm XBC615EG G30, G31 G20, G25, G25.1 XBC815EG H = 39mm G30, G31 G20, G25, G25.1 XVC315EG H = 39mm G30, G31…
  • Page 30
    CONTROL PANEL 5 sec. Enter the hidden menu by si- multaneously pressing the two buttons for 5 sec- onds. 10 sec Press the button until calling up the display: 12 — FrU Press the button until calling up «GAS» on the screen. Press the To save changes hold the button for 5 seconds until to hear acoustic signal confirmation…
  • Page 31: Post-Connection Checks

    ChefTop BakerTop ™ ™ Post-connection checks Check the items listed in the table after connecting the oven to the gas utility or after adjusting to a new type of gas. Check: Check result The air-tightness of the gas circuit using NON-CORROSIVE foam substances. Never use flames! mbar……

  • Page 32: Plumbing

    A shut-off valve should be positioned between the water mains and the appliance; a pipe to supply detergent for cleaning the oven cavity; UNOX.Pure or UNOX.Pure-RO Follow instruction on the accessory package for connection. stacking kit. hose L= 1,5m…

  • Page 33: Water Supply: Specifications

    Follow the instructions on the packaging of these parts for their assembly/disassembly. If the appliance cannot be permanently connected to the water mains, a water tank and pump kit for drawing water from the tank or from another external vessel is available from UNOX. Unox.PURE-RO Unox.PURE…

  • Page 34: Plumbing: Water Drainage

    The pipes used for water drainage must be able to withstand high temperatures and not be made of metal. If it is necessary to lower the temperature of the waste water, UNOX recommends its waste water cooling kit. not supplied…

  • Page 35: Drainage Specifications

    ChefTop BakerTop ™ ™ Drainage specifications The drainage system must: — be a siphon-type; — have a one meter maximum length; — have a minimum incline of 4%; — have a diameter that is NOT less than the drain pipe attachment; — be dedicated to each appliance;…

  • Page 36
    Indicative example of plumbing in MAXI.Link columns HOOD OVEN 1 ø 8 ø10 OVEN 2 ø 8 ø 8 PROVER ø 8 Unox.PURE English…
  • Page 37
    ChefTop BakerTop ™ ™ Indicative example of plumbing in MAXI.Link columns HOOD OVEN 1 ø 8 ø10 OVEN 2 ø 8 ø 8 PROVER ø 8 Unox.PURE.RO English…
  • Page 38: Smoke Exhaust — Electric Ovens

    UNOX recommends its hoods, directly controlled by the oven’s self-diagnostic system. UNOX hood Follow the instructions on the UNOX hood packaging for their assembly. a pipe with no air suction or forced ventilation. ø 30 min The pipe must: — be INDEPENDENT for each appliance;…

  • Page 39: Smoke And Gas Exhaust — Gas Ovens

    ChefTop BakerTop ™ ™ Smoke and gas exhaust Only for gas ovens) An exhaust pipe evacuates smoke and odours from the oven cavity as well as the exhaust gases. Evacuation may be done in various manners: select the method best suited to the nominal power of the appliances installed;…

  • Page 40: Connecting Appliance With Rj45 Cable

    Setting ovens as “MASTER” or “CONTROLLED” When dealing with more than one UNOX oven, for MASTER sake or practicality it is best to set one oven as main All «CONTROLLED» ovens and connected add-ons “…

  • Page 41
    ChefTop BakerTop ™ ™ Table E BakerTop™ Range ChefTop™ Range appliances Devices appliances Devices BakerTop™ Oven — MASTER ChefTop™ Oven — MASTER BakerTop™ Oven — CONTROLLED 1 ChefTop™ Oven — CONTROLLED 1 BakerTop™ Oven — CONTROLLED 2 ChefTop™ Oven — CONTROLLED 2 BakerTop™…
  • Page 42: Connecting The External Usb Interface Kit And Safety Thermostat Reset

    Connecting the external USB interface kit and safety ther- mostat reset button Consult the instructions on the external peripherals and accessories to mount and manage these. on the right hand side of the oven. “Unox.LINK USB” Kit: Includes: reset button grammes.

  • Page 43
    ChefTop BakerTop ™ ™ Examples of correct and incorrect installation > 5 English…
  • Page 44
    INSTRUCTIONS FOR THE USER Contents General appliance operating instructions _______________________________________________________45 Cooking advice ___________________________________________________________________________45 Loading and using the trolleys ________________________________________________________________46 Using the core probe ______________________________________________________________________47 ______________________________48 _________________________________________49 Use ____________________________________________________________________________________50 Basic notions __________________________________________________________________________51 MANUAL operation ____________________________________________________________________52 PROGRAMMED operation _______________________________________________________________57 Oven-user interface _______________________________________________________________________67 Routine maintenance ______________________________________________________________________72 Inactivity ________________________________________________________________________________76 End of life disposal _________________________________________________________________________76…
  • Page 45: General Appliance Operating Instructions

    Before using the appliance: — make sure that you have a system conformity and use permit certificate that is issued by a UNOX authorised installer; — carefully read chapter “ Safety regulations“ at page 5 — read the chapter “Forward” at page 4 .

  • Page 46: Loading And Using The Trolleys

    Trolley loading and use ( only free-standing trolley ovens) Use only UNOX trolleys, trays and grills. normal for the trolley to be pushed downward and lower in height, depending on how full the trays are. trolley guides. Lock the trays into place when moving the trolley as shown in the figure.

  • Page 47: Using The Core Probe

    ChefTop BakerTop ™ ™ Core probe positioning During the cooking cycle, the probe detects the tem- perature at the «core» of the product: it reaches the tem- perature set by the user when the product is perfectly cooked both on its surface and innermost portion. The core probe must be poked deep into the food be- ing cooked;…

  • Page 48
    “MASTER” ovens, “CONTROLLED” ovens and connected accessories If you own more than one UNOX appliance, we recom- MASTER mend that a specialised technician: — connect all appliance with an RJ45 cable; This makes it possible to manage the interconnected «MASTER» oven, the «CONTROLLED» ovens and all ing on the control panel of the «MASTER»…
  • Page 49
    ChefTop BakerTop ™ ™ COOKING SYSTEM Pollo (only for ChefTop™ ovens) The range of ChefTop™ ovens, thanks to ADAPTIVE.Cli- ma technology and an array of dedicated accessories, makes it possible to cook chicken/fowl with significant sav- ings in time, appliance cleaning and disposal of fats and oils. Rack Pollo Thanks to the Pollo, rack, the oven cavity space is optimised to allow larger loads: the rack’s design cooks…
  • Page 50: Use

    9 10 11 displays the STEP in use. ing cycle. The lit icon means that the oven is on. perature set. Delta «t». Controls the ovens and complemen- The active parameter is indicated by the blinking tary appliances connected to the ovens: the screen corresponding icon: shows the number of appliances in use.

  • Page 51: Basic Notions

    UNOX for additional information. reset button RJ45 port If the oven’s sound signal is too low, UNOX recommends installing its Buzzer kit to increase the volume; the kit can be installed at any moment by a specialised technician. English…

  • Page 52: Manual Operation

    MANUAL mode TIME CONFIGURATION TEMPERATURE CONFIG. DRY.Maxi STEAM.Maxi SELECT SELECT SELECT 2..9 TEMPERATURE CONFIG. STEP START/STOP STEP SELECT CORE PROBE CONFIGURATION DRY.Maxi STEAM.Maxi SELECT SELECT DELTA “t” CONFIGURATION SELECT Pressing the button moves from one STEP to the next; the current STEP is shown on the screen «1». STEP Pressing the button moves from one configuration parameter to the next;…

  • Page 53
    ChefTop BakerTop ™ ™ SETTING COOKING DURATION Cooking duration can be set by establishing: — insert the probe into the smallest remaining prod- — cooking TIME uct; — the CORE TEMPERATURE measured by the probe — close the door and press the button: the oven will propose the same previous core temperature.
  • Page 54
    SETTING THE COOKING TEMPERATURE OF DELTA «T» Cooking temperature can be set by establishing: — an oven cavity TEMPERATURE — by using the The two values exclude each other: Delta «t» will be excluded if selecting the oven cavity parameter and vice-versa. 0°C 260°C Press the…
  • Page 55
    ChefTop BakerTop ™ ™ SETTING CLIMA LUX The oven cavity internal climate setting is indicated by the CLIMA LUX™ ellipse and is set using the buttons. The 10 BLUE LEDs indicate the percentage of target DRY.Maxi STEAM.Maxi The 10 RED LEDs indicate the drying percentage in- DRY.Maxi™…
  • Page 56
    The motor rotation speed and their work modes can be set by pressing the the button is first pressed, while repeated pressing sets the speed to 5, 4, 3, 2, 1 and P . The set speed appears on screen «6»: Pulsed mode The pulsed mode switches off the motor as well as the resistors when the set temperature has been reached.
  • Page 57: Programmed Operation

    ChefTop BakerTop ™ ™ PROGRAMMED Mode ChefUNOX — BakerUNOX LAST PROGRAM +3 REGEN — STEAM — GRILL APPEARS ONLY IF A MANUAL FAKIRO GRILL — PAN FRY PROGRAMME WAS ENGAGED MULTITIME — FAKIRO PIZZA POLLO — COMBI BAKE BAGUETTE — ROASTING RESTART CRISPY ROAST — NIGHT ROAST BRAISE…

  • Page 58
    PURE The PURE function accesses a hidden menu from which When this warning is displayed: package is entered to activate litre count; litre countdown. Press the displays the message PURE. Use the buttons to write the PIN code The message «END» appears on screen. of the litre count.
  • Page 59
    ChefTop BakerTop ™ ™ Assigning a name to a programme P ress Use the buttons to input the 1st let- ter of the programme name. Press again and use the buttons to select the 2nd letter. Repeat the same operation for all suc- To end letter input, press the button and check the name entered:…
  • Page 60
    RECALLING AND STARTING A SAVED PROGRAM Press the button. press the buttons until the target program appears on screen «8». start it by pressing the button. START/STOP The oven beeps to signal cooking phase end. Press the button for 2/3 seconds to interrupt START/STOP the cooking cycle in advance.
  • Page 61
    ChefTop BakerTop ™ ™ ChefUnox — BakerUnox The oven comes with a library of preset automatic programmes for cooking specific foods Select the various programmes to cook an endless va- riety of foods: several programmes allow adjustment of different parameters to satisfy personal tastes. Press the button.
  • Page 62
    TEMPERATURE ADJUSTMENT — CLIMALUX — FAN SPEED Press the button until the temperature icon blinks. Set preheating temperature using the buttons. H Press the sage appears. using the buttons. If you want the adjustments to be: permanently saved into the selected programme ->press the button for 5 se performed only for this cycle of cooking ->…
  • Page 63
    ChefTop BakerTop ™ ™ Cooking/Baking PARAMETERS PROGRAMMES COOKING… NOTE ESSENTIAL ADJUSTABLE advised Regeneration Core probe temperature +3 REGEN from 3°C Steamed vegetables, Setting times on timers STEAM hard-boiled eggs, 1 to 9 steamed rice… Vegetables, meat and Setting times on timers GRILL fish from cold grill 1 to 9…
  • Page 64
    SAVING COOKING CYCLES This technology allows the oven to constantly control all manual cooking cycle, setting the most adequate parameters Therefore, the oven is able to recognise the amount for the products at issue. of food loaded into it and consequentially adjusts the Remember to insert the probe into the food’s core parameters of the programme selected in function of even if not required by parameters set;…
  • Page 65
    ChefTop BakerTop ™ ™ COOL The «COOL» function cools the oven cavity only by running the fans. The function can also be engaged while the door is open to speed cooling. The oven cavity temperature is displayed for the en- tire cooling duration.
  • Page 66
    WASHING and STEAM.Maxi functions i Prior to every use, the oven cavity MUST thoroughly UNOX spray cleaner inside the oven cavity. be washed several times to completely remove any Shut the door again. traces of residual detergent. The detergent com-…
  • Page 67: Oven-User Interface

    ChefTop BakerTop ™ ™ Oven-user interface The ovens show any alarm/warning messages regarding their display screens. WARNING tions that nevertheless allow the appliance and pe- ripherals to operate, though with a restricted set of functions. Pressing button clears the Warning list from THE SCREEN.

  • Page 68
    Display Description Effect Troubleshooting WF — OVEN ALARM WF01 Warning: cavity 1 probe The oven continues to run using the cavity 2 probe, therefore temperature adjustments may be less accurate WF02 Warning: cavity 2 probe The oven continues to run using the cavity 1 probe, therefore temperature adjustments may be less accurate…
  • Page 69
    Effect Troubleshooting WD — VIDEO BOARD PE1705 WARNING WPURE Number of residual litres supplied The WPURE message appears by Unox.Pure filter at zero when the oven detects UNOX. PURE filter depletion Contact the Customer Assistance Service WD10 Error in EEPROM CRC for…
  • Page 70
    Display Description Effect Troubleshooting AL — PROVER ALARM AL01 Cavity probe alarm The prover stops any operating cycle and stops any successive AL02 Communications failure alarm Contact the Customer Assistance display screen settings Service AL10 Incorrect CRC alarm in EEPROM for essential parameters Display Description…
  • Page 71
    ChefTop BakerTop ™ ™ Display Description Effect Troubleshooting AO — REVERSE OSMOSIS ALARM AO01 Pressure gauge alarm: excessive Reverse osmosis stops all water pressure treatment cycles Contact the Customer Assistance AO02 Low pressure alarm Service AO03 Communications failure alarm Effect Display Description Effect…
  • Page 72: Routine Maintenance

    Use only a soft cleaning cloth dampened with a little soap and water. Rinse and dry completely. In alternative, only use detergents recommended by UNOX; other products may cause damage thereby in- validating the guarantee. Read the instructions provided by the detergent producer for their use.

  • Page 73
    . P u both detergent and rinse aid in a single product, other- wise sold separately. The working principle of UNOX. Det&Rinse combines the degreasing action of deter- gents and the power of rinse aid to obtain the best re- sults during oven washing and rinsing.
  • Page 74
    WASHING BY HAND Follow the procedure below for cleaning the oven cavity: — switch on the oven and set the temperature to 55°C — run the oven for 10 minutes; — wait for the surfaces to cool off and clean with a soft cleaning cloth;…
  • Page 75
    ChefTop BakerTop ™ ™ If the appliance is not permanently connected to a drainage system, the conical plug that seals the drain pipe must be removed before starting any washing cycles. Replace the plug after this procedure. Inside and outside oven door window glass Wait for the windows to cool off.
  • Page 76: Inactivity

    only for gas ovens Appliances that evacuate exhaust gas through a flue must have qualified installer inspect it periodically in compliance with the laws in force in the country of installation. Request written documentation of the inspection. Inactivity Follow the precautions below during inactivity: — disconnect the power, water and gas supplies to the appliance ( ONLY FOR GAS OVENS — we recommend rubbing a soft cloth lightly doused with mineral oil on all stainless steel surfaces;…

  • Page 77: After-Sales Assistance

    In case of any malfunctions, disconnect the appliance from its power and water supply. Consult the solutions proposed in the “ Table F” . If the solution is not listed in the table, contact a UNOX authorized technical customer service. Provide the fol- lowing information: — the date of purchase;…

  • Page 78: Certification

    Also excluded is dam- age due to installation not conform to the technical specifications provided by Unox and linked to the environment of use, such as, for example, unclean and aggressive water supply, low quality gas supply, or electrical supply failing to respect nominal voltage and power ratings.

  • Page 80
    OVENS PLANET ® International B.V. Groot Mijdrechtstraat 42 Postbus 32 3640 AA Mijdrecht Tel. +31 (0)297-282341 — Fax. +31(0)297-287405 www.emga.com info@emga.com www.unox.com…

This manual is also suitable for:

Xbc

Понравилась статья? Поделить с друзьями:
  • Руководство по тех обслуживание ваз 2114
  • Флуоксетин инструкция по применению цена отзывы аналоги кому прописывают
  • Technics sl 1301 инструкция по эксплуатации
  • Лозеваль инструкция по применению для птиц голубей
  • Dv15t руководство по ремонту двигатель